Log in

Boekvoorstelling: "De race naar het Witte Huis", door Bart Deelen

  • 20 Oct 2016
  • 6:30 PM - 8:30 PM
  • Flanders House, 620 8th Ave, 44th floor, New York

Een unieke reportage van 15 jaar Amerikaanse presidentsverkiezingen

Geert De Proost, Algemeen Vertegenwoordiger van de Vlaamse Regering

Stelt voor

"De race naar het Witte Huis"

Bart Deelen

Met de nakende  presidentsverkiezingen is het boek van Leuven alumnus Bart Deelen een uitgelezen bron van 5 presidentsverkiezingen, met lessen voor de huidige en volgende campagnes. Het boek, geschreven door een doorwinterde Washington resident uit Vlaanderen is een ideale bron voor Europeanen om Amerikaanse presidentiele verkiezingscampagnes beter te begrijpen.

De auteur behandelt een aantal veelgestelde vragen: welke hindernissen moeten de kandidaten overwinnen voor ze een gooi kunnen doen naar het hoogste ambt? Wat zijn de spelregels tijdens de voorverkiezingen? Waarom duren die zo lang en zijn ze zo duur en complex? En waar komt de revolte binnen de Republikeinse partij, met Donald Trump als exponent daarvan, vandaan? 

Komen aan bod: de controversiƫle verkiezingsuitslag in 2000, de impact van 9/11 op de campagne van 2004, de historische overwinning van Barack Obama en het verrassende verloop van de huidige campagne. Maar het boek graaft dieper en staat ook stil bij verklarende factoren zoals de toegenomen politieke polarisatie, de opbouw van een campagne, de registratie en mobilisatie van kiezers ... Alles wat de kritische Europese lezer nodig heeft om de Amerikaanse verkiezingsrace te doorgronden..

Meer info: website.

Registreer hier.
Co-organized by KU Leuven Alumni USA and 

hosted by the Flanders Government


Powered by Wild Apricot. Try our all-in-one platform for easy membership management